Web Analytics

Bird step

 

Bird logo

Met de elektrische steps van Bird kan je makkelijk en snel op je plaats van je bestemming aankomen. Bird steps zijn in meer als 100 steden wereldwijd beschikbaar. Met de app kan je de step ontgrendelen en kan je aan je rit beginnen.

De elektrische deelstep van Bird

Bird is opgericht in 2017 en is een bedrijf dat elektrische steps en elektrische fietsen verhuurd net zoals Lime. Met behulp van de mobiele app kan je de Bird scooters en fietsen vinden. Als je de Bird scooter hebt gevonden dan kan je met de app de step of fiets ontgrendelen. Met dit initiatief wil Bird de CO2 uitstoot en de files in de stad verminderen.

Bird steps

 

In de app kan je zien wat de kosten zijn om de geselecteerde step of fiets te huren. Meestal zijn de kosten van het huren van een Bird step €1 euro om de step te ontgrendelen en €0.15 per minuut om de step te huren. Een ritje van 10 minuten kost dus €2.50. 

De Bird scooters zijn in veel steden al beschikbaar, zo kan je de steps al huren in Antwerpen, Barcelona, Berlijn, Rome en nog veel meer steden. Alle Bird step locaties kan je vinden op de officiele site van Bird. Helaas zijn de Bird steps nog niet in Nederland beschikbaar. Hiervoor zal de wetgeving met betrekking tot elektrische voertuigen eerst moeten veranderen.

Bird steps komen in een aantal verschillende modellen. Zo werd er bij de opstart van Bird gebruikt gemaakt van de Xiaomi M365. Voor het volgende model heeft Bird gekozen voor de Ninebot ES2 en de Ninebot ES4. Daarna is Bird zelf elektrische steps gaan ontwikkelen. Het nieuwste model is de Bird two, wat een hele robuuste step is. Het is ook mogelijk om een Bird Two te kopen. De adviesprijs van de Bird Two is $1299. 

Bird kortingscode

Als Bird gebruiker kan je een persoonlijke Bird promocode aanmaken. Deze kan je delen met vrienden en hierdoor verdien je per geregistreerde gebruiker 5 minuten gratis rijden. De nieuwe gebruiker ontvangt ook 5 minuten aan gratis rijden.

Bird steps opladen

De Bird steps moeten natuurlijk ook opgeladen worden, dit wordt niet gedaan door Bird zelf maar door personen die zich hier voor geregistreerd hebben om een Bird oplader te worden. ’s nachts kan je dan de elektrische deelsteps ophalen mee naar huis om ze op te laden. De steps moeten dan ’s ochtends weer op de aangewezen plek staan. Voor het opladen van de steps krijg je per step een vergoeding. Deze vergoeding is afhankelijk van de vraag en de locatie van de step.

Vraag en antwoord

Wat kost het huren van een Bird step?

De kosten om een Bird step te huren is afhankelijk van het land. Zo kost het huren van een Bird step in Europa €1 euro om de step te ontgrendelen en dan €0.15 per minuut. In Amerika kost het $1 om de step te ontgrendelen en $0.15 om de step te huren. In Antwerpen kost het huren van een Bird step bijvoorbeeld voor een ritje van 10 minuten €2.50.

Waar is Bird beschikbaar?

Bird locaties

Bird is beschikbaar in meer als 100 steden. De locaties waar Bird steps beschikbaar zijn is te vinden op de site van Bird. Een paar voorbeelden van steden waar Bird steps beschikbaar zijn: Antwerpen, Barcelona, Berlijn en Rome.

Hoe werkt het huren van een Bird Step?

1.Allereerst heb je de Bird app nodig. Deze is beschikbaar voor iOS en Android.

2.Maak een account aan of log in met een bestaand account. Ook kan je inloggen met een Google account.

3.Voeg een betalingsmethode toe. Bird ondersteunt Google Pay en Credit Card.

4. Zoek de step waar je op wilt rijden met behulp van de app.

5. Ontgrendel de step door op rijden te klikken en de QR-code te scannen.

6. Wanneer je klaar bent met rijden kan je de rit beëindigen in de App. Dit moet wel gedaan worden in een toegestane zone.

7. Bird laat een overzien bij het beëindigen van je rit.

 

Iedereenelektrisch
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
Shopping cart