Web Analytics

Eigenaren van LEV’s hebben op 10 Juli in Amsterdam gedemonstreerd.

Op zaterdag 10 juli was er een demonstratie in Amsterdam om legaal te mogen rijden op kleine elektrische voertuigen. De demonstratie was georganiseerd door legaalrijden.nl. De eerste demonstratie van legaalrijden werd gehouden in Den Haag vorig jaar augustus met een opkomst van 250 personen.

De demonstratie zou bestaan uit een groepsrit van 12,3 KM door Amsterdam heen. Helaas was er 5 dagen van tevoren besloten dat de groepsrit niet door mocht gaan en ook werd er een verbod gelegd om te gaan rijden op de voertuigen.

Wandeling door Amsterdam

Uiteindelijk hebben de organisatoren besloten dat er een wandeling gemaakt mag worden door Amsterdam met de kleine elektrische voertuigen in de hand.  Door de abrupte verandering van planning door de Gemeente Amsterdam was de opkomst niet heel groot. Bij de demonstratie waren zo’n 70 personen aanwezig.

Het onderwerp is wel weer mooi op de kaart gezet, omdat het probleem nog steeds niet is opgelost. Het is en blijft een feit, er is nog steeds geen regelgeving wat betreft de kleine elektrische voertuigen. Nederland is nog steeds het enige land in Europa dat achter blijft.

Demostratie voor kleine elektrische voertuigen in Amsterdam op 10 Juli

Bijna 20.000 handtekeningen voor de petitie

Er zijn bijna 20.000 handtekeningen verzameld voor de petitie om de kleine elektrische voertuigen te legaliseren, wat een flinke mijlpaal is. Het is namelijk de helft van het aantal wat nodig is om de petitie aan te bieden aan de Tweede Kamer. Heb je de petitie nog niet getekend? Bekijk de petitie dan hier.

Waarom de kleine elektrische voertuigen gelegaliseerd moeten worden

Nog steeds is er geen regelgeving om op kleine elektrische voertuigen te rijden. Wat redelijk absurd is voor een land als Nederland. De infrastructuur van Nederland is namelijk perfect ingericht om op deze voertuigen te rijden. We praten hier dan over elektrische steps, elektrische skateboards en elektrische eenwielers. Nederland heeft een enorm aantal fietspaden en biedt genoeg plek voor de voertuigen.

Helaas doordat er geen regelgeving is voor de voertuigen mogen de meeste voertuigen ook niet de weg op. Niet omdat ze door de wet verboden worden zijn, maar omdat het niet mogelijk is om je voertuig te verzekeren.

Damian
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iedereenelektrisch
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
Shopping cart