Web Analytics

Nissan wil in 2030 de helft van auto’s elektrisch hebben

Nissan zet zich in om de CO2-uitstoot van zijn auto’s te verminderen en heeft zich ten doel gesteld tegen 2030 voor de helft aan elektrische auto’s te hebben. Nissan heeft ook plannen om in 2050 volledig klimaatneutraal te zijn.

Om dit te kunnen behalen heeft het Japanse autoconcern Nissan Motor bijna 15,6 miljard euro beschikbaar gemaakt om te investeren in de komende 5 jaar. Nissan wil voor 2030 23 nieuwe elektrische voertuigen uitbrengen. Waarvan 15 volledig elektrisch zouden zijn. Momenteel heeft Nissan alleen de Nissan Leaf als elektrisch voertuig.

Het bedrijf werkt ook aan de oprichting van een nieuw bedrijf dat zich zal richten op de technologie van elektrische voertuigen, inclusief de productie van batterijen. De stap lijkt niet achterom te kijken, omdat Nissan van mening is dat de batterijprijzen in de toekomst zullen dalen en dat de kosten per kilometer goedkoper zullen zijn met elektrische aandrijflijnen.

Nissan is niet het enige bedrijf wat de focus legt op elektrische voertuigen. Zo heeft ook Volvo een plan om volledig elektrisch te zijn in 2030. De BMW groep heeft zich net als Nissan ingezet om voor 2030 voor de helft elektrisch te zijn.

Damian
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iedereenelektrisch
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
Shopping cart