Web Analytics

Alles wat je moet weten over de nieuwe Toyota Prius

Het nieuwste model Prius van Toyota ziet er verrassend goed uit. Niet alleen is de Prius niet meer het lelijke eendje van Toyota, hij heeft ook nog eens meer vermogen. Het nieuwste model is uitgerust met een vermogen van 223 pk en heeft een 0-100 tijd van maar liefst 6,7 seconden. Voorlopig zal het nieuwste model alleen als plug-in hybride beschikbaar zijn in Europa en hij wordt in het tweede kwartaal van 2023 verwacht in Nederland.

75 kilometer actieradius op batterijkracht

De nieuwe Prius wordt aangedreven met een 2,0 liter benzinemotor met 4 cilinders, dit in combinatie met een elektromotor zorgt voor 223 pk. Het vermogen in vergelijking met de huidige generatie is flink toegenomen. Zo heeft de huidige Prius een vermogen van 122 pk. Verder komt hij ook 50% verder dan de huidige generatie op batterijkracht.

Ook is het accupakket verbeterd, deze is een stuk kleiner en heeft meer capaciteit. Omdat het accupakket een stuk kleiner is, past hij nu ook onder de achterbank en dat zorgt voor een grotere bagageruimte. Voor de liefhebbers kan het dak uitgerust worden voor wat geïntrigeerde zonnecellen. Wat zorgt voor wat extra actieradius op zonnige dagen.

De achterkant van de nieuwste Toyota Prius 2023

Toyota viert 25-jarig bestaan van de Prius

Inmiddels bestaat de populaire hybride van Toyota al 25 jaar, waar de Prius begon als een erg saaie auto, bloeit hij nu op tot een auto die erg graag gezien wordt. De foto’s spreken voor zich. Het interieur is redelijk basis gebleven, maar ziet er prima uit. Het dashboard is uitgerust met een 7 inch TFT Lcd-scherm.

Het dashboard van de Toyota Prius 2023

Tweede kwartaal komt de Prius naar Nederland

Een precieze datum is nog niet afgegeven, wel weten we dat hij in de lente van 2023 verwacht wordt in Nederland. De prijs van het nieuwste model is helaas nog niet bekend.

image

Damian
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iedereenelektrisch
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
Shopping cart