Web Analytics

Youtuber bouwt zelf een eigen razendsnelle Tesla Cyberquad

De Youtuber Rich Benoit van het Youtube kanaal Rich Rebuilds kon niet langer wachten en heeft een eigen versie gemaakt van de Tesla Cyberquad. Dit razendsnelle elektrische voertuig heeft een topsnelheid van maar liefst 160 kilometer per uur.

Bijna een jaar geleden heeft Tesla de Cybertruck gepresenteerd, in deze presentatie was ook de Tesla Cyberquad te zien. Een optie die bij de Cybertruck aangeschaft kan worden. Verder is er in de presentatie niets over de quad bekend. De Cyberquad van Tesla was de inspiratie voor Rich om zijn eigen “Tesla Cyberquad” te bouwen.

zelf gemaakte Elektrische quad Tesla Cyberquad voorkant

Het frame van een Yamaha Raptor 700

Na wat onderzoek kwam Rich er achter dat de Cyberquad die in het evenement van Tesla te zien was vorig jaar, stiekem een Yamaha Raptor 700 is. Toen heeft hij een Yamaha Raptor 700 uit 2008 gekocht om deze als basis te gebruiken voor zijn elektrische quad. Na het verwijderen van de benzinemotor en wat aanpassingen aan het frame kon de conversie naar elektrisch beginnen.

Voor de aandrijving heeft Rich gekozen voor een elektromotor afkomstig uit een Zero motorfiets. Niet alleen heeft deze elektromotor enorm veel kracht, ook lijkt hij extreem veel op de elektromotor die in de presentatie op de Cyberquad te zien was. De batterij die gebruikt is voor de elektrische quad is ook afkomstig van een elektrische motor van Zero.

De prestaties van de elektrische quad

Het mooiste van het verhaal is dat de quad ook nog eens razendsnel is. Binnen 4 seconden zit de quad op een snelheid van 100 kilometer per uur en de quad heeft een topsnelheid van 160 kilometer per uur. De actieradius van de quad heeft Rich helaas niet getest.

De elektrische quad is hier in actie te zien!

Ook geïnteresseerd geraakt in elektrische voertuigen? Bekijk dan ook onze elektrische steps en elektrische scooters.

Damian
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iedereenelektrisch
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
Shopping cart