Web Analytics

De Porsche Taycan | De krachtpatser onder de elektrische auto’s

De Porsche Taycan is de snelst ladende elektrische personenauto op dit moment. Binnen minder als 25 minuten kan de Porsche al weer 80% opgeladen zijn. De actieradius van de Porsche Taycan 4S is 365 kilometer. De standaard Porsche Taycan 4S heeft een vermogen van 530 pk en heeft acceleratie van 0 – 100 kilometer per uur binnen 4 seconden. De Porsche Taycan komt in 3 verschillende modellen. Er is de standaard Porsche Taycan 4S, de Porsche Taycan Turbo en de Porsche Taycan Turbo S.

De Porsche Taycan reeks

De Porsche ziet er niet alleen geweldig uit, de prestaties zijn dit ook. Hier hangt alleen wel een flink prijskaartje aan, maar dit is natuurlijk te verwachten voor het merk Porsche. Het instapmodel van de Porsche Taycan is verkrijgbaar vanaf € 109.900. Voor dit geld krijg je wel een hoop terug.

Porsche Taycan 4S

De Taycan 4S is het instapmodel in de Taycan-reeks. De elektrische auto heeft een vermogen van 390 kW en 530 pk. Dit zorgt voor een acceleratie van 0 tot 100 kilometer binnen 4 seconden. Beschikbaar vanaf € 109.900.

Porsche Taycan Turbo

Als 530 pk nog niet genoeg is dan kan je kiezen voor de Taycan Turbo. De naam is een beetje vreemd aangezien de auto helemaal geen turbo heeft en volledig elektrisch is. De naam turbo staat voor meer snelheid, de Taycan Turbo zit namelijk binnen 3,2 seconden op 100 kilometer per uur. Hij heeft een vermogen van 500 kW en 680 pk. Beschikbaar vanaf € 157.100

Porsche Taycan Turbo S

De echte krachtpatser van de Taycan-reeks is de Taycan Turbo S. Met deze auto zit je op 2,8 seconden op de 100 kilometer per uur. De Taycan Turbo S heeft een vermogen van maar liefst 560 kW en 761 pk. Beschikbaar vanaf € 191.000.

Porsche Taycan voorkant

Super snelladen met de Porsche Taycan

Het is mogelijk om de Porsche op te laden met een vermogen van 270 kW bij bijvoorbeeld een oplaadpunt van Fastned. Dit zorgt ervoor dat de elektrische auto kan opladen met een snelheid van ongeveer 12 kilometer per minuut. Dat betekend dus dat je met 10 minuten laden weer 120 kilometer kan laden. Als je wat minder haast hebt is het ook mogelijk om bij een oplaadpunt te laden met een vermogen van 200 kW. Dit is beter voor de levensduur van de accu. Standaard wordt de Taycan geleverd met een 11 kW lader voor thuis. Niet snel genoeg? Een optie waar je voor kunt kiezen is de 22 kW lader.

De Taycan is de eerste elektrische personenauto op de markt die gebruik maakt van 800 Volt systeemvoltage. Standaard maken elektrische auto’s gebruik van een systeemvoltage van 400 Volt. Door het systeemvoltage van 800 Volt kunnen de kabels een stuk dunner zijn en dat scheelt dus een hoop in gewicht. Ook is de auto voorzien van een slim oplaadsysteem en een efficiënte warmtewisselaar. Wat zorgt voor de juiste temperatuur voor de accu tijdens het rijden en het opladen. Wanneer je onderweg bent naar een oplaadpunt en je hebt deze in het navigatiesysteem gezet. Dan zal de accu van de Taycan deze op de optimale temperatuur brengen, zodat je zo snel mogelijk kunt laden.

Porsche connect en de Porsche spraakassistent

Met de Porsche connect app die beschikbaar is voor Android en iOS heb je de complete controle over de Taycan. Zo kan je bijvoorbeeld vanaf je smartphone de gewenste binnentemperatuur instellen. Hierdoor is de temperatuur altijd goed als je wilt in stappen. Ook kan je op de app zien wat het resterende bereik van de Taycan is en kan je de laadstatus controleren.

Met behulp van de Porsche spraakassistent, kan je heel eenvoudig allerlei dingen instellen. Als je in de auto zit en “Hey Porsche” roept kan je de spraakassistent oproepen. Hiermee kan je bijvoorbeeld je bestemming in het navigatiesysteem instellen of een vriend bellen. Zonder dat je het scherm aan hoeft te raken, heel handig.

Damian
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iedereenelektrisch
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
Shopping cart