Web Analytics

Actie om kleine elektronische voertuigen te legaliseren gestart

Nederland lijkt wel het enige land waarin het gebruik van kleine elektrische vervoersmiddelen niet legaal is. Deze elektronische voertuigen kunnen een hoop mensen helpen, helaas wordt dat niet gezien.

Uitstoot verminderen

Nu staat heel Nederland op zijn kop om de uitstoot te verminderen, zo wordt de maximale snelheid op de snelwegen verlaagd naar 100 kilometer per uur. Dit alles terwijl een deel van de oplossing voor het oprapen ligt. Nu wordt er door de overheid namelijk een manier om files en uitstoot te verminderen actief bestreden. De kleine elektronische voertuigen zijn niet legaal en wie hier op rijdt, riskeert een boete van € 410 exclusief administratiekosten. Ook wordt het voertuig in beslag genomen. Dat terwijl de Nederlandse regering dit eigenlijk zou moeten omarmen. De kleine elektrische voertuigen zouden allereerst een hele hoop mensen die slecht ter been zijn kunnen helpen mobieler te worden. Ook zou het een deel van de drukte op de wegen kunnen oplossen. Een wat langere afstand is namelijk beter af te leggen met een elektronisch voertuig, dit zou betekenen dat het de wegen en het openbaar vervoer zou kunnen ontlasten. Met kleine elektronische voertuigen kun je denken elektrische fatbikes, elektrische steps, elektrische skateboards en elektrische eenwielers. Voorbeelden zijn de Xiaomi M365 of de Boosted Rev bijvoorbeeld.

Veiligheid

De apparaten zouden niet veilig genoeg zijn voor de openbare weg is het waar het voornamelijk om draait. Maar de veiligheid heeft de gebruiker zelf in de hand natuurlijk. Momenteel is het ook mogelijk om met een niet elektronisch skateboard hard te gaan zonder dat hier een helm voor verplicht is. Hetzelfde geldt voor de elektrische fiets, ook hier is het mee mogelijk om zonder enige verzekering of helm 25 kilometer per uur mee te rijden en ook dit is legaal. Wat een goed alternatief zou zijn is de helmplicht in te voeren voor de gebruikers van de elektronische voertuigen en ook een minimale leeftijd van 16 jaar in te stellen.

Actie

De initiatiefnemers van de actie om kleine elektronische voertuigen te legaliseren hebben een video gemaakt waarin ze hun voorstellen uitleggen aan politici en verzekeraars. Op 18 april komen de rijders van de kleine elektronische voertuigen bij elkaar om met een grote colonne te protesteren. Ze hopen met de petitie een hoop handtekeningen te verzamelen om deze vervolgens over te dragen en dit probleem aan het licht te brengen. Wil je de petitie ondertekenen? Gebruik dan de knop hieronder.

 


TEKEN DE PETITIE

Damian
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iedereenelektrisch
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
Shopping cart