Web Analytics

Citysteps begint met test elektrische deelstep in Roermond

Vanaf 10 augustus is het in Roermond mogelijk om gebruik te maken van een elektrische deelstep. De pilot wordt begonnen met 20 elektrische deelsteps en de steps zijn door middel van een app te ontgrendelen. De kosten voor het gebruik van de step zijn € 1 euro om de step te ontgrendelen en € 0.23 om de step te ontgrendelen.

De elektrische deelstep in Roermond gebruiken

Als je gebruik wilt maken van de elektrische deelsteps dan zal je een account aan moeten maken voor Citysteps. Als dat gelukt is kan je de app downloaden in de Google Play store of de Apple App store.

In de app kan je de locaties van de deelsteps vinden. De pilot is begonnen met 20 e-steps verdeeld over de Markt, het Stationsplein en op de parkeerplaats van de Hatenboer.

Met behulp van de app kan je de step ontgrendelen tussen 8 uur ’s ochtends en 8 uur ’s avonds. Als je tussendoor even wilt pauzeren dan kan je gebruik maken van het rusttarief. Als je klaar bent met je ritje dan zal je de Citystep weer moeten afleveren op een van de 3 locaties en kan je de rit beëindigen in de app.

De test zal tot half September duren en zal bij success verlengd worden. Eerder is de proef door Citysteps ook in Tilburg en Waalwijk gedaan.

Elektrische deelsteps Roermond

Waarom de citysteps wel op de openbare weg mogen

De Citysteps maken namelijk gebruik van de Kickbike E-Cruiser Max. De Kickbike E-Cruiser Max is goedgekeurd door de RDW voor het gebruik op de openbare weg en is gekeurd als bijzondere bromfiets. Dit komt omdat de e-step namelijk alleen maar ondersteuning biedt bij het rijden en niet zelfstandig kan rijden. Hierdoor zal je eens in de 5 seconden moeten steppen om gebruik te maken van de ondersteuning.

De e-step waar Citysteps gebruik van maakt heeft een maximale snelheid van 25 kilometer per uur en een actieradius tot 40 kilometer. De wettelijke minimale leeftijd om op de step te mogen rijden is 16 jaar en een WA-verzekering is verplicht.  De minimumleeftijd van Citysteps is 18 jaar.

Als je wilt weten hoe het precies zit met de elektrische step regels in Nederland lees dan ons artikel hierover.

Elektrische steps die op de openbare weg mogen rijden

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 3
Toevoegen aan vergelijken
Kickbike E-Cruiser Max

Kickbike E-Cruiser Max

Beste deal op: onlineskateshop.nl
1,290.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Micro M1 Colibri NL

Micro M1 Colibri NL

Beste deal op: onlineskateshop.nl
899.95
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 1
Toevoegen aan vergelijken
SwheelS S1

SwheelS S1

Beste deal op: swheels.co
649.00

Damian
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iedereenelektrisch
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
Shopping cart